Mine bøker
Dette er historien til Utøyas naboer og deres beretninger om hvordan de opplevde 22. juli 2011. Det er vitneskildringer fra menneskene som var på stedet, som utførte livreddende arbeid mens politi og hjelpepersonale ventet.
I en sterk, men sober fremstilling gir Anne-Britt Harsem stemme til deres historier. Hun lar de fortelle hva som skjedde 22. juli, om tiden etter og hvordan det har endret deres liv. Flere har mottatt medaljen for «edel dåd».
Dette er historier som ikke har vært framme i offentligheten tidligere.
11. januar 2011 startet rettssaken i den mest alvorlige overgrepssaken vi har hatt i Norge i moderne tid, den såkalte Alvdal-saken. En sak som rystet hele landet, og som avslørte et pedofilt fellesskap i den lille kommunen i Østerdalen. Men historien begynner ikke der. Historien begynner mange år tidligere. Den gang den hovedtiltalte kvinnen bodde i Gjerdrum kommune. Dette er Elines bok.
Tredje bok i trilogien fra Alvdalsaken, fra forfatteren av "Mammas svik" og "Brev til min datter".
I boken «I et hus i Alvdal» forteller Kevin for første gang åpent og ærlig hva som gikk så fryktelig galt hjemme hos mamma, og hvilke konsekvenser det har hatt for ham å vokse opp i et hjem preget av rus og omsorgssvikt.
Historien om Edvard Munch er et eventyr på godt og vondt. Munchs motiver er nært forbundet med hans egne livserfaringer, og handler om kjærlighet, glede, ensomhet, angst, sorg, lengsel og misunnelse. Gjennom bildene får barna mulighet til å gjenkjenne og sette ord på egne følelser, tanker og sanseinntrykk.
I 2016 sto elleve kvinner og menn i Tysfjord fram i media og fortalte om seksuelle overgrep. Politietterforskning har avdekket totalt etthundre og femtien seksuelle overgrepssaker, de fleste sakene med tilknytning til det lulesamiske miljøet i Tysfjord. Dette er beretningen om hvordan samfunnet sviktet formidlet gjennom et av ofrenes historie – en historie om voksnes ansvar for barn og den klassiske konflikten mellom storsamfunnet og små, lukkete miljøer.
Etter den store overgrepssaken i Tysfjord er det et spørsmål mange stiller seg: «Hvordan kunne dette skje? Og hvordan kunne skepsisen til storsamfunnet gå i arv i generasjoner?» «Lena fra Tysfjord» tar leserne med tilbake en og to generasjoner i tid og gir et innblikk i hvordan det var å tilhøre det lulesamiske miljøet i Tysfjord. Fornorskingspolitikk, rasehat og rasisme er stikkord som er like relevante i dag som den gang når det kommer til minoriteter i den norske befolkning.
Nico føler seg annerledes. I oppveksten har andre barn alt han ønsker seg. Han har ingenting. Moren vil at han skal få en utdannelse. At han skal bli politi. Han ønsker det selv også. Og den første han vil sette i fengsel er sin egen far som terroriserer hele familien.
Boken skildrer Aleksander og morens møte med hjelpeapparatet, fordommene i samfunnet og hvordan legene gradvis forandrer den glade gutten til en pillenarkoman. En rusmisbruker. Hvordan han til slutt gir blaffen, hater livet sitt og spiser alt han kommer over av tabletter. Hvordan han og moren prøver å kjempe seg ut av problemene. En sterk bok om en virkelighet mange ikke engang vet at eksisterer.
«Det perfekte rom» er en fortelling om et møte mellom to voksne mennesker som begge befinner seg i en midtlivskrise. En fortelling om vanskelige relasjoner på godt og vondt. Humoristisk, rørende og menneskelig. Ulrik Børresen er en desillusjonert psykolog i midten av femtiårene. Han har vanskeligheter med å forsone seg med fortiden sin, og klarer heller ikke å glede seg over det livet han har i dag. Kvinnen som kommer til ham er i førtiårene. Hun er pasient og bærer på mange hemmeligheter. Etter hvert åpner hun seg og begynner å fortelle om dem til Ulrik Børresen.
Hvis du spiser egg får du skjegg er en samling dikt og vers for barn i alle aldre.