top of page

Om meg

Anne-Britt Harsem_0899.jpg
Erfaring

Forfatter

Foredragsholder 

Statens barnehus  (midlertidig verge) 

 

 

Om meg

 

Jeg debuterte som sakprosaforfatter i 2012 med boken "Edvard Munch for unge lesere". Samme året ga jeg ut "Mammas svik", om overgrepssaken i Alvdal. Året etter ga jeg ut oppfølgeren "Brev til min datter" og til slutt "I et hus i Alvdal". Bøkene utgjør den såkalte Alvdal-trilogien.

I flere år var jeg frilanser for Statsforvalteren i Oslo og Viken som midlertidig verge i forbindelse med tilrettelagte avhør av barn og unge i straffesaker der mindreårige har status som vitne eller fornærmet.

"Barneranerne" som kom ut i 2016 ble nominert til Østfoldungdommens kritikerpris.

I 2019 ga jeg ut "Den mørke hemmeligheten i Tysfjord", om overgrepssaken i Tysfjord. Da boken kom ut toppet den boklista for generell litteratur. Litteraturkritiker Leif Ekle anmeldte boken for NRK Bok og skrev blant annet at tekstens fine balansegang mellom det personlig, sterkt opplevde og det nøkternt fortalte bidrar til å gi boken en aura av uimotståelig troverdighet og autoritet.

I 2020 ga jeg ut oppfølgeren "Lena fra Tysfjord. En historie om rasisme, svik og forsoning" hvor jeg tar med leser både en og to generasjoner tilbake i tid og forteller om samenes liv inni Hellmofjorden, om fornorskingspolitikken, raseforskningen på nittentjuetallet og om de lulesamiske grenselosenes innsats under andre verdenskrig.

I 2021 ga jeg ut "Naboene. 22. juli og tiden etter". Boken fører stemmen til flere av naboene som deltok i redningsarbeidet 22. juli, om livet deres i tiden etter, og om prosessen rundt minnestedet.


I mars 2023 lanserte jeg boken "Din vilje skje - En oppvekst med karismatisk kristendom". Historien i denne boken baserer seg på samtaler med en kvinne som i ung alder ble dratt inn i et pinsemiljø mot sin vilje.

Flere av bøkene mine har i mange år toppet listene hos de norske strømmetjenestene. I 2022 var jeg en av forfatterne med landets høyeste lyttertall.

– Harsem er flink med mennesker, noe som gjør at folk vil fortelle henne sin historie. Det handler om tillit og redelighet, samtidig som hun skriver i en stil som folk liker å lese og åpenbart lytte til. Mange har nok oppdaget henne på grunn av lydbøkene, har tidligere direktør i Stoytel, Håkon Havik, uttalt til Asker og Bærums Budstikka.

Tre av bøkene er oversatt og utgitt i Sverige på det svenske forlaget Lind & Co.

"Jakten på en serieovergriper" kom ut i januar 2024. Rettighetene til lyd- og ebok-markedet i fem land er allerede solgt til Lind & Co. Boken skal oversettes og strømmes i Sverige, Danmark, Finland, Island og Nederland.

Jeg er medlem av Norsk faglitterær forfatterforening.

 

Utgitte bøker

Jakten på en serieovergriper

Cappelen Damm, 2024

Din vilje skje

Cappelen Damm, 2023

Naboene. 22. juli og tiden etter

Cappelen Damm, 2021

 

Lena fra Tysfjord, en historie om rasisme, svik og forsoning

Cappelen Damm, 2020

Den mørke hemmeligheten i Tysfjord

Cappelen Damm, 2019

 

Hvis du spiser egg 

Liv forlag, 2017

 

Barneranerne

Cappelen Damm, 2017

(Nova forlag, 2016)

I et hus i Alvdal

​Cappelen Damm, 2017

(Nova forlag, 2015)

 

Det perfekte rom

Cappelen Damm 2017

(Nova forlag, 2014)

             

Brev til min datter 

Cappelen Damm 2017

(Nova forlag, 2013)

   

Mammas Svik

Cappelen Damm 2017

(Nova forlag, 2012)

 

Edvard Munch for unge lesere          Nova forlag, 2012

 

KortPoesi                                           

Eget forlag, 2008

 

Krabbeluredikt- og slikt                   

Eget forlag, 2007

Medlem

Dersom du vil komme i kontakt med meg kan du gjøre det her.

 

bottom of page