top of page

Hvordan står det til med psykiatrien og det norske hjelpeapparatet?

Beroligende tabletter, smertestillende – kjenner du noen som er pilleavhengig?

I 2013 ga jeg ut boken «Som avtalt med legen». En historie om en begavet gutt som ikke innfrir samfunnets forventninger innenfor A-4-boksen. Boken beskriver kravet om en diagnose og deretter medisinering som etter hvert går over til overmedisinering og feilmedisinering.

Historien er sjokkerende, rystende og ikke minst – den er sann. Dessverre er den ikke enestående. Legene som er omtalt i boken er anonymisert. De behandler fortsatt barn og unge.

Jeg har skrevet boken lettfattelig i romanform.

Da jeg skrev boken valgte jeg å benytte meg av et pseudonym for å beskytte kilden. Behovet for det er ikke lenger til stede. Jeg håper det er mange som vil lese denne boken som er en av de viktigste bøkene jeg har skrevet.

Utdrag fra «Som avtalt med legen»:

Det er snart tre år siden Aleksander var hos dr Einarsson første gang. Snart tre år siden han fikk den første resepten på amfetamin som han helt lovlig kunne hente over apotekdisken. Det er over tre år siden han sluttet med Zyprexa, «lykkepiller» og «benzo-preparater» som Vival, Valium, Sobril, Rivotril og så videre. Aleksander har spist flere tabletter enn jeg husker navnet på. Han har vært gjennom hele Felleskatalogen. Legene har gitt ham tabletter for absolutt alt, og de har delt ut med en raus hånd. Aleksander er avholdsmann og rører ikke alkohol. Derimot har dr Einarsson konkludert med at Aleksander trenger tolv tabletter med Metamina 5 mg hver eneste dag, det vil si seksti milligram om dagen, fordelt over seks inntak.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page